Mountainbike van Vlaanderen

  /  nieuws   /  Mountainbike van Vlaanderen verhuist naar het Hotond Sporthotel!

Mountainbike van Vlaanderen verhuist naar het Hotond Sporthotel!

Na twee succesvolle edities in Oudenaarde verhuist de Mountainbike van Vlaanderen zijn start/finishlocatie. Het enige driedaagse mountainbike-evenement van Vlaanderen kampeert voortaan aan het Hotond Sporthotel, pal bovenop het hoogste punt van Oost-Vlaanderen! De nieuwe locatie is samen met de introductie van een ebikewedstrijd meteen ook de grootste wijziging aan het gesmaakte concept.

‘Een berg vol mogelijkheden’: dat wordt het Hotond Sporthotel, dat momenteel in volle aanbouw is bovenop de Hotondberg. De slogan ‘in het hart van de Vlaamse Ardennen’, dat heeft het niet gestolen. Je kijkt er uit over álle plaatsen met naam in onze streek: de Oude Kwaremont en de Paterberg, het Kluisbos, de Koppenberg. Iconische locaties waar de verzamelde mountainbikers van 23 tot en met 25 augustus 2019 hun sporthart kunnen ophalen.

Ondanks de verhuis blijft het concept van de Mountainbike van Vlaanderen onveranderd

Ondanks de verhuis blijft het concept van de Mountainbike van Vlaanderen onveranderd. Want waarom veranderen wat goed is gebleken? De driedaagse wedstrijd voor de competitierenner en beter getrainde recreant vormt de kapstok waaraan alle andere evenementen worden opgehangen: de Ekopak Business Trophy op vrijdag; een recreatieve toertocht, de Summerbike Test- en Demodag én een e-bikewedstrijd (nieuw!) op zaterdag; en een manche van de Flanders Kids Series op zondag.

De verhuis naar het Hotond Sporthotel zorgt niet alleen voor indrukwekkende panorama’s voor fans en renners, maar ook voor een stevige upgrade van het parcours. De vlakkere, vaak hectische begin- en eindfase rondom het centrum van Oudenaarde wordt vervangen door een mooie, veilige start- en finishklim op de flanken van de Hotondberg, en alle ‘hot spots’ voor bikers in de Vlaamse Ardennen bevinden zich nu nog dichterbij.

De vlakkere, vaak hectische begin- en eindfase rondom het centrum van Oudenaarde wordt vervangen door een mooie, veilige start- en finishklim op de flanken van de Hotondberg

Bovendien krijgt iedere deelnemer tijdens het driedaagse weekend een aantrekkelijke, technische passage door de Hotond Arena voor de wielen geschoven: de put die ooit ontstond door ontginning bewijst zich al jaren als het decor van de GP Mario De Clercq in het veldrijden. De finishlijn van de derde Mountainbike van Vlaanderen, die wordt getrokken tussen de put en de molen, hét icoon van het Hotond Sporthotel dat ook in ons logo wordt geïntroduceerd.

De inschrijvingen voor de driedaagse wedstrijd en de Ekopak Business Trophy openen zaterdag 29/12 om 17u op deze website. De Ekopak Business Trophy op vrijdag wordt net als de eerste rit van de wedstrijd afgewerkt op een parcours van 35 km, waarvan een tiental kilometer verdeeld over drie gechronometreerde secties tegen de tijd. Over eindwinst in de driedaagse wedstrijd wordt meer dan waarschijnlijk pas beslist in de marathonritten op zaterdag (2 x 41 km en 1060 hm) en zondag (2 x 50 km en 1140 hm).

De inschrijvingen voor de driedaagse wedstrijd en de Ekopak Business Trophy openen zaterdag 29/12 om 17u

Vorig jaar ging de eindwinst in de driedaagse wedstrijd naar de twee regerende Belgische kampioenen: Wietse Bosmans en Alice Pirard.