Mountainbike van Vlaanderen

  /  nieuws   /  Mountainbike van Vlaanderen 2020 CANCELLED!

Mountainbike van Vlaanderen 2020 CANCELLED!

Slecht nieuws: er zal in 2020 dan toch geen Mountainbike van Vlaanderen zijn. Na opbouwend overleg met onze institutionele partners werd de moeilijke, maar voor alle partijen meest wijze beslissing genomen: onze volledige vierde editie verhuist integraal naar 20, 21 en 22 augustus 2021.

Hiervoor hebben wij verschillende gegronde redenen:
– De bezorgdheden van de gemeentebesturen op wiens grondgebied onze driedaagse wordt georganiseerd.
– De gezondheid van onze vrijwillige medewerkers en van onze deelnemers.
– De budgettaire toekomst van onze eigen organisatie, en van die van onze sponsors in deze moeilijke financiële tijden.
– De blijvende onduidelijkheid welke van onze onderdelen van ons programma in augustus zouden kunnen plaatsvinden, en hoe.
– Onze ambitie om een ‘Mountainbike van Vlaanderen-waardig’ evenement op poten te zetten, wat in de huidige budgettaire situatie en met de huidige te nemen maatregelen onmogelijk blijkt.
– Het plotse samenvallen met het Belgisch kampioenschap MTB XCO.
– …

Uiteraard is dit voor onze organisatie geen gemakkelijke beslissing, die ons niet alleen treft in onze passie, maar ook in onze werkingskosten. Toch hebben wij voor de reeds ingeschreven deelnemers een eerlijke compensatieregeling uitgewerkt. Alle deelnemers ontvingen de info daarover via mail. Niet ontvangen? Contacteer ons via ons contactformulier of mail, maar check zeker eerst de spambox van het mailadres dat u heeft gebruikt voor uw inschrijving.

Geen Mountainbike van Vlaanderen dus dit jaar, maar blijft u toch maar trainen en genieten op de MTB: onze editie van 20, 21 en 22 augustus 2021 zal er sneller zijn dan u denkt. Onze voorbereiding voor 2021, die begint ook … vandaag!