Image Alt
Events

Zondag 22 augustus 2021

e-MTB wedstrijd

 

 

 

 

 

 

Ook in 2021 organiseren we in samenwerking met FMB/BMB een wedstrijd voorbehouden voor e-mountainbikers. Deze keer niet op een afgesloten circuit, maar op de openbare weg.

De eMTB-wedstrijd loopt over hetzelfde zondagparcours als dat van onze driedaagse wedstrijd, goed voor 23 kilometer, waarin u meer dan vijfhonderd hoogtemeter voor de wielen krijgt. Het zwaartepunt ligt op het eind, en de laatste klim eindigt slechts enkele tientallen meters voor de finish. Goed batterijbeheer wordt dus cruciaal!

U verlaat de gemeentegrenzen van Kluisbergen tijdens de wedstrijd zo goed als nooit, en wie de streek kent, weet wat dat wil zeggen: klimmen geblazen! Onder meer de Paterberg en de ‘oude Oude Kwaremont’ staan op het menu, maar dat zijn slechts opwarmertjes voor wat daarna komt: via de Pensemont rijdt u terug het Kluisbos in, en daar is het aan de liefhebbers van het betere mountainbikewerk: tien kilometer aan één stuk technisch dalen en steil klimmen in het bos.

Het principe is erg simpel: e-bikers starten in groep aan hun wedstrijd, en wie aan het einde van de lus als eerste finisht, die wint!

 

Opgelet: Speed Pedelecs (tot 45km/u) dienen van een nummerplaat voorzien te zijn.

 

      
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zondag 22 augustus 2021
Start: 10u15
Categorieën: -25 km/u en -45 km/u (speed pedelec)
Afstand: 23 km
Hm: 550 hm
Adres: Knoktstraat, 9690 Kluisbergen