Image Alt
Events

Zaterdag 21 augustus 2021

Hell of Flanders gravel ride

Gloednieuw op ons programma voor 2021: de Hell of Flanders Gravel Ride. Laat ruim honderd kilometer lang de duivel in u los op de gravelwegen, boerenslagen, bospaden én de iconische kasseistroken van de Vlaamse Ardennen.

Zoals de Grieken hun doden de Styx lieten oversteken, zo moet u eerst de Schelde zien te overwinnen vooraleer de poorten van onze hel zich openen. Na de groepsstart om 9u30 trekken we in bijna rechte lijn naar de Scheldeboorden, waar u ruim dertig kilometer lang uw gravelhart kan ophalen. Hou tijdens deze vlakke aanloop nog flink wat reserves in de tank, want onderweg wordt u beloond met enkele van de toeristische hotspots in de Scheldestreek.

Het vagevuur staat na de eerste bevoorrading en de oversteek van de Schelde in Oudenaarde te wachten: de bekende en minder bekende klimmetjes van de Vlaamse Ardennen volgen elkaar vanaf nu in sneltempo op. U komt tussen bevoorradingen 1 en 2 onder meer langs op de Eikenberg, de Haaghoek en de Taaienberg, maar ook tussendoor gaat het amper een meter vlak. Vergeet niet om te genieten van de fenomenale vergezichten: dit zijn de Vlaamse Ardennen op hun best.

Voor de finale begint, komt u op de meest iconische helling van de Vlaamse Ardennen langs: wie na ruim tachtig kilometer nog vlot over de Koppenberg gaat, tart de duivel. Want na een korte recuperatiestrook zullen uw longen en kuiten sowieso branden op het einde van de hel: in de laatste tien kilometer tijd moet u nog over de antieke versie van de Oude Kwaremont, de Rampe (what’s in a name!), de Paterberg én de eindeloze slotklim naar het Hotond Sporthotel zien te geraken!

Opgelet: iedere deelnemer dient verplicht over een GPS-toestel te beschikken. Wij verdelen in de week voor de organisatie de GPX-tracks. Er is voor de Hell of Flanders Gravel Ride geen bepijling voorzien!

 

 

      
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zaterdag 21 augustus 2021
Start: 10u15
Afstand: 58 of 91 km
Hm: circa 1600 hm
Adres: Hotond Sporthotel, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen