Image Alt
Events

Zondag 22 augustus 2021

Mountainbike van Vlaanderen VTT

Voor het vierde jaar op rij schudden we een gloednieuw toertochtparcours uit de mouw. Na de kasseiklimmetjes van vorig jaar, kiezen we in 2021 voluit voor het Kluisbos en de heuvels daarrond!

U heeft dit jaar de keuze tussen drie afstanden: 23, 40 en 51 kilometer. Staar u niet blind op de afstanden alleen, want onderweg staan respectievelijk 540, 880 of 1200 hoogtemeters te wachten. Er is ook een gratis kidstoer over 16 kilometer (en 380 hoogtemeters) voorzien.

De aanloop voert over de fraaie flanken van de Oude Kwaremont, die meteen garant staan voor enkele pittige opwarmstroken. Afhankelijk van de gekozen afstand komt u onder meer langs op de Rampe (what’s in a name!), de beruchte Paterberg en de antieke versie van de Oude Kwaremont. Al wat krachten verschoten? Geen probleem: nadien wacht de eerste passage aan de bevoorrading en buigen de kidstoer en de kortste afstand via de Muur van Kwaremont, het domein Heynsdaele en het Scherpenbergbos terug af naar onze uitvalsbasis, het Hotond Sporthotel.

Vooraleer deelnemers van de 40 en 51 kilometer terug langskomen aan de bevoorradingspost en aan diezelfde finale beginnen, mogen ze eerst het hart ophalen in het mooiste wat het Kluisbos te bieden heeft. Hou altijd wat reserves in de tank en maak optimaal gebruik van de vlakke recuperatiestrook halfweg, want voor wie houdt van technisch daal- en klimwerk, zijn de lange privépassages in deel 2 van ons favoriete bos om vingers en duimen af te likken! De haarspeldbochtjes naar het dorp van Jan De Lichte, de drop aan de Spookkapel en de afdaling richting Bermudadriehoek: het zijn plekken waar u liever voorbijkomt met de ogen wijdopen.

Kies trouwens uw afstand wijs, want de 51 kilometer is niet enkel elf kilometer langer dan de 40, maar is vooral ook qua klimmeters veel hoger in te schatten. Wie zijn eigen conditie of ons parcours toch verkeerd heeft ingeschat, kan in het laatste kwart nog twee lastige klimlussen wegknippen door de 40 km te volgen.

 

      
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zondag 22 augustus 2021
Start: Van 7u30 tot 13u30
Afstanden: 23, 40 en 51 km
Hm: 540, 880 en 1200 hm
Kidstoer: 16 km - 380 hm
Adres: Hotond Sporthotel, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen