Image Alt
Events

Zondag 22 augustus 2021

Recreatieve toertocht

Is de driedaagse wedstrijd nog iets te hoog gegrepen voor jou? Geen nood: ook in 2022 hebben we onze traditionele toertocht op ons programma gezet. U hebt op zondag 14 augustus de keuze tussen een tocht van 33, 45 en 56 km. Een mini Ronde van Vlaanderen doorheen de heuvels van de Vlaamse Ardennen, maar dan voor mountainbikers!

Je komt in onze toertocht langs op de bekendste hellingen van de streek. Soms via hun iconische kasseien, vaak langs hun minder bekende offroad kant. Je ziet de Oude Kwaremont, de Paterberg en op de langste afstand ook de Koppenberg. Maar de Vlaamse Ardennen zijn veel meer dan dat, zeker voor mountainbikers. Heb je bijvoorbeeld ooit al van het Leo Pironpad of van het bosje van Mijnheer Dokteur gehoord? Neen? Geen nood: na je passage tijdens onze toertocht vergeet je ze nooit meer, da’s beloofd!

Doe geen al te gekke dingen onderweg: in de finale van de toertocht staat achter iedere boom van het Kluisbos de gevreesde man met de hamer klaar om tikken uit te delen. Wie heeft nog voldoende jus in de benen en ‘kletst’ de rest van zijn groepje in de wel bijzonder pittige slotkilometers nog uit het wiel?

Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zondag 14 augustus 2022
Afstanden: 33, 45 en 56 km
Klimmen: circa 700, 1000 en 1200 hm
Startuur: Van 8u tot 10u30