Image Alt
Events

Vrijdag 20 augustus 2021

Mountainbike van Vlaanderen – Rit 1

Hetzelfde concept als de voorbije jaren, maar dat voor de vierde editie op rij op een totaal vernieuwd parcours: ook in 2021 blijft onze vrijdagrit een opwarmer voor de marathonritten in het weekend. Op de niet-gechronometreerde tussenstukken, vaak op een vrij snel traject, draait u zonder tijdsdruk de benen los. Zo u wil, in het goede gezelschap van uw concullega’s. U heeft op vrijdag net iets meer adem om hen te leren kennen dan tijdens de dagen nadien. Zo wordt losrijden voor uw rit sowieso nog leuker dan het anders is.

In de drie zogenaamde specials onderweg is het wel effe ‘serious business’: u wordt in gang geschoten voor een korte tijdrit (solo’s werken die elk apart af, duo’s per ploeg) op drie explosieve, gechronometreerde stroken. Totaaltijd van die drie specials bepaalt uw uitslag – en dus ook uw startpositie op zaterdag. Het mountainbikegehalte van de specials ligt hoog: van de ‘gooi de keien maar in het rond’-klim van het Leo Pironpad, het lekkers rondom Ladeuze (terug van weggeweest!) en de legendarische kasseien van de Koppenberg, gevolgd door een gloednieuwe verrassing.

             
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Vrijdag 20 augustus 2021
Start: 13u-15u en 16u30-17u30 (starten om de halve minuut)
Afstand: 35 km
Hm: 700 hm
Regels: De som van de drie gechronometreerde specials bepaalt de rituitslag. Duo’s werken de tijdrit samen af en blijven verplicht samen. Hun tijden in de gechronometreerde stroken worden samengeteld.
Podium: 20u00
Adres: Hotond Sporthotel, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen