Image Alt
Events

Zaterdag 21 augustus 2021

Mountainbike van Vlaanderen – Rit 2

De Kluisbosrit: de zaterdagetappe van onze driedaagse wedstrijd blijft het hoogtepunt voor bikers die kicken op technisch daalwerk en het betere klimwerk in het bos, met een ruim aanbod aan exclusieve privépassages. Toch passen we de route hier en daar aan: de taaiste beklimmingen van de vorige keer worden geschrapt, en de lastigheidsgraad zo wat omlaag gehaald. Uw kuiten zullen ons aan het eind van de rit dankbaar zijn, want dan wachten als uitsmijters opnieuw de beklimmingen doorheen domein Heynsdaele en het Scherpenbergbos richting onze aankomstboog in de schaduw van de Hotondmolen.

Ook de aanloop richting Kluis, over de golvende hellingen van de Vlaamse Ardennen, krijgt trouwens een opfrisbeurt: de Paterberg blijft de bekendste scherprechter, maar vorig jaar leerde u ook zijn kleine broertje met veelzeggende naam kennen: de Rampe, die in ons programma verhuist van vrijdag naar zaterdag. En dan hebben we het nog niet over een vaste klassieker in ons parcours gehad: de oude Oude Kwaremont. Allemaal tweemaal op het menu van de solodeelnemers, en eenmaal voor iedere deelnemer van een duoploeg.

             
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zaterdag 21 augustus 2021
Start: 10u00
Afstand: 2 x 40 km
Hm: 2 x 950 hm
Regels: Solodeelnemers rijden twee ronden. Deelnemers die als duo zijn ingeschreven, rijden elk één ronde in een estafettesysteem.
Aankomst winnaar: circa 13u00
Podium: 15u00
Tijdslimiet: 17u00
Adres: Hotond Sporthotel, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen