Image Alt
Events

Zondag 22 augustus 2021

Mountainbike van Vlaanderen – Rit 3

De eerste keer er niet in geslaagd om de volledige bosspeeltuin van ‘Mijnheer Dokteur’ op de fiets af te werken? En de tweede keer nog niet? Geen nood: u mag deze keer een derde maal proberen om al die steile klimmetjes en technische bochtjes in het zadel te blijven. Onze slotetappe loopt in 2021 namelijk over drie ronden. Solo’s werken die alle drie af, deelnemers van een duoteam doen er elk twee: één rondje alleen, de laatste samen. Zo eindigt u aan het avontuur zoals u er vrijdag aan begonnen bent: samen!

Door het schrappen van de snelle stroken rondom Koppenberg en Taaienberg wordt ook het mountainbikegehalte van deze etappe wat omhoog gekrikt, in vergelijking met vorig jaar. Toch komt er een andere kasseihelling in de plaats: Berg Ten Houtte, nog maar recent gekasseid. Die wordt meteen ook de inleiding van enkele nieuwe offroadpaden, die jullie voeren naar de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van de dag: het Muziekbos en de flanken richting Hotond Sporthotel. Ook nieuw: de startklim, die net als op zaterdag moet zorgen voor een nog veiligere beginfase op zondag.

      
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zondag 22 augustus 2021
Start: 10u00
Afstand: 3 x 34 km
Hm: 3 x 750 hm
Regels: Solodeelnemers rijden drie ronden. Deelnemers die als duo zijn ingeschreven, rijden eerst elk één ronde in een estafettesysteem, en daarna hun derde ronde samen.
Aankomst winnaar: circa 14u
Podium: 16u (onder voorbehoud)
Tijdslimiet: 18u00
Adres: Hotond Sporthotel, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen