Image Alt
Events

Zondag 22 augustus 2021

Mountainbike van Vlaanderen – Rit 3

Met zijn zeventig kilometer is de slotetappe een heel stuk korter dan de zaterdagrit, maar onderschat hem niet: misschien is hij wel de lastigste van allemaal. U verlaat de gemeentegrenzen van Kluisbergen zo goed als nooit, en wie de streek kent, weet wat dat wil zeggen: klimmen geblazen! Onder meer de Paterberg en de Oude Kwaremont staan op het menu, maar dat zijn slechts opwarmertjes voor wat daarna komt: via de Pensemont rijdt u terug het Kluisbos in, en daar is het aan de liefhebbers van het betere mountainbikewerk: tien kilometer aan één stuk technisch dalen en steil klimmen in het bos, waarvan een groot deel op privédomein.

Daarvan mag u niet tweemaal genieten, maar drie keer! Onze slotetappe loopt in 2021 namelijk over drie ronden. Solo’s werken die alle drie af, deelnemers van een duoteam doen er elk twee: elk één rondje alleen, en de laatste ronde samen. Zo eindigt u aan het avontuur zoals u er vrijdag aan begonnen bent: samen!

      
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zondag 22 augustus 2021
Start: 10u00
Afstand: 3 x 23 km
Hm: 3 x 550 hm
Regels: Solodeelnemers rijden drie ronden. Deelnemers die als duo zijn ingeschreven, rijden eerst elk één ronde in een estafettesysteem, en daarna hun derde ronde samen (tijd van de laatste renner van het duo aan de finish telt).
Adres: Knoktstraat, 9690 Kluisbergen