Image Alt
Events

Zondag 22 augustus 2021

Mountainbike van Vlaanderen – Rit 3

Met zijn zeventig kilometer is de slotetappe een heel stuk korter dan de zaterdagrit, maar onderschat hem niet: misschien is hij wel de lastigste van allemaal. U verlaat de gemeentegrenzen van Kluisbergen zo goed als nooit, en wie de streek kent, weet wat dat wil zeggen: klimmen geblazen! Onder meer de Paterberg en de Oude Kwaremont staan op het menu, maar dat zijn slechts opwarmertjes voor wat daarna komt: via de Pensemont rijdt u terug het Kluisbos in, en daar is het aan de liefhebbers van het betere mountainbikewerk: tien kilometer aan één stuk technisch dalen en steil klimmen in het bos, waarvan een groot deel op privédomein.

Daarvan mag u niet tweemaal genieten, maar drie keer! Onze slotetappe loopt in 2021 namelijk over drie ronden. Solo’s werken die alle drie af, deelnemers van een duoteam doen er elk twee: elk één rondje alleen, en de laatste ronde samen. Zo eindigt u aan het avontuur zoals u er vrijdag aan begonnen bent: samen!

      
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zondag 22 augustus 2021
Start: 10u00
Afstand: 3 x 23 km
Hm: 3 x 550 hm
Regels: Solodeelnemers rijden drie ronden. Deelnemers die als duo zijn ingeschreven, rijden eerst elk één ronde in een estafettesysteem, en daarna hun derde ronde samen.
Adres: Knoktstraat, 9690 Kluisbergen