Image Alt
Events

Zondag 14 augustus 2022

Mountainbike van Vlaanderen – Rit 3

Wie houdt van technische afdalingen en steile bospaden, die komt in de zondagrit helemaal aan zijn trekken: als apotheose schotelen we jullie op de laatste dag net als vorig jaar een korte maar vooral gepeperde uitsmijter voor waarin je het Kluisbos amper verlaat. Laat je niet misleiden door de bescheiden afstand van onze finalerit: in minder dan 60 kilometer werden meer dan 1.500 hoogtemeters gepropt!

Eerst is er een veilige startklim, gevolgd door een brede gravelweg om het peloton flink uit te strekken – diezelfde startstrook krijg je trouwens ook op zaterdag voor de wielen. Nadien rijgen we private singletracks en de mooiste openbare paden aan elkaar, met onderweg ook de intussen iconische passage aan het neergestorte jachtvliegtuig. Niet één, niet twee, maar net als in 2021 drie keer! En dat niet alleen voor de solodeelnemers, maar ook voor onze duo’s, want die rijden de volledige driedaagse samen, en dus niet langer in een estafettesysteem.

Aan het eind wacht voor íedere deelnemer die de volledige driedaagse tot een goed eind heeft gebracht ons felbegeerde finishershirt! En oh, nog dit: dit jaar hebben we voor onze slotrit wél goed weer besteld 😉

Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zondag 14 augustus 2022
Afstand: 58 km
Parcours: 3 lussen (+ startstrook)
Klimmen: circa 1600 hm
Startuur: 9u (groepsstart)