Praktisch

Concept

Jouw race tegen de klok

Tijdens de MTB van Vlaanderen krijgt iedereen, van snelle mannen en vrouwen tot sportieve recreatieve deelnemer, de kans om zijn of haar snelle benen te testen. Drie dagen lang, van vrijdag 7 t.e.m. zondag 9 juli 2023, geniet je van de mooiste Vlaamse trails en race je over talrijke segmenten.

Fiets door de mooiste dorpen en de meest iconische hotspots van de Vlaamse Ardennen. We laten je kennismaken met de kasseien van de Koppenberg, Paterberg en Oude Kwaremont maar dan langs hun vaak minder bekende offroad kant! Daarnaast ontdek je tal van andere pareltjes waar je als mountainbiker jouw hart helemaal kunt ophalen.

Segmenten

Op diverse stroken op het parcours registreren we jouw tijd. De optelsom van al die tijden bepaalt de dag- en eindwinnaar. De MTB van Vlaanderen is een wedstrijd die toegankelijk is voor ieder type sporter. Iedere deelnemer krijgt echter de mogelijkheid om te ‘racen’ op zijn of haar niveau.

Voor het eerst in België zal een marathonwedstrijd verreden worden zoals een endurowedstrijd. Een ‘wat’ vraag je je misschien af? Bij een endurowedstrijd wordt het parcours opgesplitst in verschillende secties die wel of niet getimed worden. De optelsom van de delen met tijdsregistratie zorgt voor jouw eindtijd.

Bekijk hier het parcours of schrijf je onmiddellijk in.

3×4

Als mountainbiker tem je vaak alleen de meest zware omstandigheden met jouw offroadfiets. Op vrijdag 7 juli voorzien we een proloog met 3 segmenten. Je start samen met 3 andere mountainbikers en kan het al meteen tegen mekaar opnemen op de mythische Koppenberg!

VTT

Geen drie dagen beschikbaar? Of zijn drie dagen mountainbiken nog net te uitdagend voor jou? Geen probleem! Op zondag krijgt iedereen een leuke uitdaging voor de wielen geschoven. Kies voor één van onze recreatieve tochten van 30, 45 of 60 km en ontdek mooiste trails van de Vlaamse Ardennen.